Auto Ajans

Haberler

Ayten’e fabrikada özel defile

Ayten’e fabrikada özel defile
Paylaş
Temmuz 08
07:10 2019

Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilen i10 (İngilizce okunuşu Ayten) yeni yüzüyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Şirketin önemli ihracat silahlarından biri olan A sınıfında yer alan i10, ay sonunda ilk kez görücüye çıkacak. Hyundai Assan, yeni i10 modelini Avrupa’daki Hyundai distribütörlerine fabrikasında tanıtacak. Avrupa ve Ortadoğu’dan gelecek 150’den fazla distribütör, sır gibi saklanan yeni aracı yakından inceleyip tanıma fırsatı bulacak. Yenilenen i10 tüm dünyaya da Eylül’de kapılarını açacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Otomobilin üretimi Kasım ayında start alacak ve eşzamanlı olarak dünya pazarlarına gönderilecek. Autocar’ın test sürüşünde fotoğrafladığı i10’a ilk bakıldığında eski jenerasyona göre boyutlarının daha büyük olduğu hemen göze çarpıyor. Yeni Kia Picanto ile aynı platformu paylaşacak araçta 3 silindirli 1.0 lt ve 4 silindirli 1.2 lt benzinli motorlar görev yapacak.  

Yeni i20 seneye, B-SUV 2021’de

Hyundai Assan’da önemli yenilikler i10 ile sınırlı kalmayacak. B segmentinin önemli oyuncularından i20 de 2020 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülecek. Şirket yenilenen i10 ve i20 ile bu yıl düşen ihracat temposunu yeniden yükseltmeye çalışacak. İzmitli üretici, merakla beklenen B-SUV modelinin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı. i20 platformu üzerine inşa edilecek araç, 2021 yılına yetiştirilecek. Şirket bunların yanı sıra C sedan modeli üzerinde de çalışıyor. Hyundai Assan, yeni modeller için kapasite artırımına gitmeyecek. Yıllık 245 bin adet olan mevcut kapasite dört modelin üretimi için optimize edilecek.

C sedan üzerinde çalışılıyor

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırımlara devam ettiklerini belirterek, Hyundai’nin üst yönetiminin de ülkemize pozitif baktığını söylemişti. Kibar, şu bilgileri vermişti: “Yenilenen i10 2019 sonunda, i20 Eylül 2020’de üretilmeye başlanacak. Yeni i20 hatchback platformu baz alınarak geliştirilecek SUV modelinin üretimi için Mart 2021 hedefleniyor. 2021 sonunda Türkiye’ye özel geliştirilen Sedan versiyonun üretimi planlanıyor.”

Yazar Hakkında

Mete TANSU

Mete TANSU

SABAH ve VATAN gazetelerinde 20 yıl ekonomi ve otomotiv yazarlığı yaptı. Otoban köşesinde yayınlanan haberleriyle, analizleriyle otomotiv sektörünün nabzını tuttu. Mete Tansu, Türkiye'nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu Auto Ajans'ı kurdu. Türkiye'nin ilk haftalık gazetesi Oksijen'de köşe yazarlığı yaptı.

İlgili Makaleler

Don`t copy text!