BYD 2025’te ilk 5’e girebilir mi?

Ürün gamını genişleten BYD, 2025 yılı için iddialı hedefler belirledi. Yıla hızlı başlangıç yapan ve SUV segmentinde SEAL U DM-i ile liderliğe yükselen BYD, binek otomobilde ilk 5’i zorlayacak gibi görünüyor. Yeni modelleri ATTO 2’nin elektrikli B-SUV segmentine yeni bir soluk getireceğini belirten BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Türkiye’de elektrikli mobiliteye olan ilgi her geçen gün artarken, biz de ürün gamımızı hızla genişletiyoruz. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de pazara sunmayı planladığımız ATTO 2, konfor ve teknolojiyi şehir içi pratikliğiyle birleştirerek, segmentinde önemli bir oyuncu olacak. ‘Ulaşılabilir premium’ marka konumlandırmamız doğrultusunda, ATTO 2’nin de tüm BYD modellerinde olduğu gibi üst düzey donanımı ve gelişmiş güvenlik teknolojileriyle öne çıkacağına inanıyoruz” dedi.
Markamıza yoğun ilgi var
Ergun, 15 Kasım’da gerçekleştirilen relansmanın ardından markaya gösterilen yoğun ilginin devam ettiğini kaydederek, şu bilgileri verdi: “32 günde 6 bin 601 aracı müşterilerimizle buluşturduk ve bu satış performansı yılın son ayında BYD’yi hem şarj edilebilir hibrit pazarının hem de yeni enerjili araç pazarının lideri konumuna taşıdı. Bu ivmeyi 2025 boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz. Markamıza olan yoğun ilgi Ocak’ta da devam etti ve sınırlı tedariğe rağmen 2 bin 750’nin üzerinde satış gerçekleştirdik. 2025 yılı boyunca satış adetlerimizi ve hizmet ağımızı genişleterek bu ilgiyi karşılamaya devam edeceğiz. Tedarik koşullarına bağlı olarak, yıl sonuna kadar 50 bin adetlik satış hedefimize ulaşmayı öngörüyoruz.”
Bayi sayısı 50’ye ulaşacak
Satış ve model sayısındaki artışa paralel olarak BYD Türkiye’nin bayi ağı ile satış sonrası hizmetlerinin aynı hızla genişlediğini vurgulayan İsmail Ergun, “Şu anda Türkiye genelinde 19 farklı ilde 25 bayimiz bulunuyor. Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için 2025 yılı sonunda bayi sayımızı 50’nin üzerine çıkarmayı ve hizmet ağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.