Auto Ajans

Haberler

Ford’a 200 milyon euro kredi

Ford’a 200 milyon euro kredi
Paylaş
Aralık 29
14:24 2022

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford Otosan’ın elektrikli ve plug-in hibrit araçlar da dahil olmak üzere yeni nesil ticari araç yatırımlarına finansal destek vermek üzere şirkete 200 milyon euroluk ek kredi sağlayacak. Kredinin 77.5 milyon euroluk bölümünün vadesi ilk 2 yılı ana para geri ödemesiz 4 yıl, faizi euribor artı yüzde 4.5 olacak. Kalan 122.5 milyon euroluk bölümün vadesi yine 2 yıl ana para geri ödemesiz 6 yıl, faizi euribor artı yüzde 4.65 olacak. Geri ödemeler 6 ayda bir yapılacak olan kredi 31 Ocak’a kadar kullanılacak. Kredinin 54 milyon eurosu EBRD’den, kalanı sendikasyona katılan Green for Growth Fund Southeast Europe SICAV-SIF, HSBC Bank Middle East, MUFG Bank, Societe Generale ve ILX Management’tan sağlanacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, kredi anlaşmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Avrupa’nın lider elektrikli ticari araç üreticisi Ford Otosan olarak, sadece ne yaptığımızı değil, nasıl yaptığımızı da yeniden düşünerek aynı zamanda sürdürülebilir üretimde yeni bir çağa öncülük ediyoruz. Kurulduğu günden bu yana çevreye ve topluma fayda sağlayan ürünleri ve hizmetleri sunmayı misyon edinmiş bir şirket olarak, karbon nötr bir gelecek hedefiyle Kocaeli tesislerimizde en gelişmiş teknolojiyle, sürdürülebilir bir fabrika inşa ediyoruz. Elektrikli araçlarımız ve yeni fabrikamız, 2030 yılına kadar tesislerde, 2035 yılına kadar tedarikçiler ve lojistikte ve 2040 yılına kadar ağır ticari araçlar dahil üretilen ürünlerde karbon nötre ulaşma konusundaki uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.”

Yazar Hakkında

Mete TANSU

Mete TANSU

SABAH ve VATAN gazetelerinde 20 yıl ekonomi ve otomotiv yazarlığı yaptı. Otoban köşesinde yayınlanan haberleriyle, analizleriyle otomotiv sektörünün nabzını tuttu. Mete Tansu, Türkiye'nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu Auto Ajans'ı kurdu. Türkiye'nin ilk haftalık gazetesi Oksijen'de köşe yazarlığı yaptı.

İlgili Makaleler

Don`t copy text!