Auto Ajans

Haberler

otoplus’a tecrübeli yönetici ortağı

otoplus’a tecrübeli yönetici ortağı
Paylaş
Ocak 16
12:43 2025

Hedef Filo bünyesine 2023’te katılan otoplus, otomotiv sektörünün başarılı liderlerinden Sinan Özkök’ün Yönetici Ortak olarak göreve başladığını açıkladı. Türkiye’de ve dünyanın farklı noktalarında üst düzey görevler alan Özkök, otoplus’ın “Türkiye’nin en büyük ve en güvenilir ikinci el araç platformu” misyonu doğrultusunda gerçekleştireceği çalışmalara önderlik edecek.

otoplus Yönetici Ortağı Sinan Özkök, “Artısına güven! mottosuyla hareket eden otoplus, Türkiye’nin önemli ikinci el araç platformlarının başında geliyor. Önümüzdeki dönemde kurumsal yapımızı daha da güçlendirerek, istikrarlı büyümemizi sürdürecek ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de ve dünyada her geçen gün ikinci el araç sektörü önem kazanırken, otoplus markasının bir parçası olmaktan ve bu yolculuğa eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

İkinci el araç pazarında yenilikçi ve dinamik bir vizyonla pazar lideri olma hedefine emin adımlarla ilerleyeceklerini söyleyen Özkök, otonet platformuyla kurumsal üyelerine ve otoplus markasıyla perakende müşterilerine hizmet vereceklerini belirtti. Özellikle kısa vadede hayata geçirecekleri yeni bayi yapılanması ile ikinci el sektöründeki konumlarını daha da güçlendireceklerini, Türkiye’nin en yaygın, en güçlü ve en güvenilir ikinci el otomobil markası olma hedefiyle çalışmalarına hız vereceklerini vurguladı.

Renault ve Nissan globalde önemli görevler aldı

Sinan Özkök, Saint Benoit Fransız Lisesi’nin ardından İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünü bitirdi. İş hayatına 1993 yılında Renault’da başlayan Özkök, 22 yıl boyunca görev yaptığı grup bünyesinde ürün planlama, stratejik pazarlama, bayi ağı geliştirme ve ticari operasyonlarda üst düzey birçok pozisyonda yer aldı. 2015 yılında Renault – Nissan Global İttifakı çerçevesinde Nissan’a geçen Sinan Özkök, Nissan Türkiye’ye atanan ilk Türk genel müdür oldu. Ardından 2019’da Nissan Hindistan Operasyonları Başkanı olan Özkök daha sonra Nissan AMIEO (Afrika–Orta Doğu–Hindistan–Avrupa–Okyanusya) bölgesinde İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Stratejik rolünün yanı sıra Nissan Avrupa’daki 32 ülkenin distribütör operasyonundan sorumlu olarak birçok önemli başarıya imza attı. Capital tarafından hazırlanan “Global 50 Türk Yöneticisi” arasında yer alan Sinan Özkök, TÜSİAD ve Türk – Fransız Ticaret Odası (CCIFT) üyesi. Özkök aynı zamanda üniversitelerin MBA programlarında Masterclass veriyor ve İTÜ’de genç mühendislerin mentorluğunu yapıyor.

Yazar Hakkında

Mete TANSU

Mete TANSU

SABAH ve VATAN gazetelerinde 20 yıl ekonomi ve otomotiv yazarlığı yaptı. Otoban köşesinde yayınlanan haberleriyle, analizleriyle otomotiv sektörünün nabzını tuttu. Mete Tansu, Türkiye'nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu Auto Ajans'ı kurdu. Türkiye'nin ilk haftalık gazetesi Oksijen'de köşe yazarlığı yaptı.

İlgili Makaleler

Don`t copy text!