Auto Ajans

Haberler

Tesla’ya Trinity ile hızlı yanıt

Tesla’ya Trinity ile hızlı yanıt
Paylaş
Kasım 10
08:49 2021

Volkswagen, Tesla’nın yeni kurduğu Berlin fabrikasına cevap vermeye hazırlanıyor. Şirket, Wolfsburg’daki küresel merkezinin yakınına son teknolojiye sahip yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor. Tesla ile olan teknoloji farkını kapatmayı planlayan VW, tesiste kod adı ‘Trinity’ olan elektrikli otomobil üretecek. VW Marka Şefi Ralf Brandstaetter, fabrikanın yılda yaklaşık 250 bin otomobil üreteceğini ve mevcut operasyonları yenilemekten daha az karmaşık olacağını söyledi. Brandstaetter, yeni fabrikayla araç başına üretimi yaklaşık 10-12 saate indirmeyi hedeflediklerini ekledi.

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess, Tesla’nın kaliteyi hızla iyileştirdiğini ve Berlin’de üretim süresini araç başına 10 saate kadar azaltabileceği konusunda uyarmıştı. Diess’e göre, VW’nin Zwickau’daki fabrikasının araç başına 30 saatten fazla zamana ihtiyacı var ve bu sürenin gelecek yıl 20 saate düşürülmesi gerekiyor.

Yazar Hakkında

Mete TANSU

Mete TANSU

SABAH ve VATAN gazetelerinde 20 yıl ekonomi ve otomotiv yazarlığı yaptı. Otoban köşesinde yayınlanan haberleriyle, analizleriyle otomotiv sektörünün nabzını tuttu. Mete Tansu, Türkiye'nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu Auto Ajans'ı kurdu. Türkiye'nin ilk haftalık gazetesi Oksijen'de köşe yazarlığı yaptı.

İlgili Makaleler

Don`t copy text!