Auto Ajans

Haberler

Toyota’dan Sakarya’ya 6.9 milyar liralık yatırım

Toyota’dan Sakarya’ya 6.9 milyar liralık yatırım
Paylaş
Ekim 24
10:11 2022

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den yeni yatırım müjdesi geldi. Şirketin hibrit, şarj edilebilir hibrit ve batarya üretimi için yaptığı yatırım teşvik başvurusu Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edildi. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Toyota Türkiye Sakarya fabrikasına 6 milyar 952 milyon lira yatırım yapacak. Japon üretici, ülkemizde yeni nesil C-HR’ın hibrit ve şarj edilebilir versiyonunu üretecek. Şirket ayrıca tesiste yılda 44 bin batarya üretimi gerçekleştirecek. Kararda yatırım süresinin başlangıç tarihinden itibaren 4 yıl olarak belirtilirken, ihtiyaç halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2 yıl daha süre tanınabileceği kaydedildi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, “Şirketimizin büyümesi, yüksek üretim kalitemizin, verimliliğimizin ve diğer birçok faaliyetlerimizin Toyota yönetimi tarafından takdir görmesinin bir sonucudur. Biz de tüm ekip arkadaşlarımızla 2023 yılında üzerimize düşen görevleri büyük bir özveri ile planladığımız çerçevede hayata geçireceğiz. Toyota’nın sürekli gelişim yaklaşımının yansıması olan bu yatırım, güçlü üretim alt yapısı ile farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretmeye devam etmek için önemli bir adımdır. Söz konusu yatırım aynı zamanda, Toyota’nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri sayıldığını da teyit etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundaki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 2021’de 230 bin araç üretti. Şirketi üretiminin yüzde 90’ını 150’den fazla ülkeye ihraç etti. Bugüne kadar 3  milyon adetten fazla araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de 5 bin 500 çalışan istihdam ediliyor. Fabrikanın mevcut kapasitesi 280 bin adet düzeyinde.

Yazar Hakkında

Mete TANSU

Mete TANSU

SABAH ve VATAN gazetelerinde 20 yıl ekonomi ve otomotiv yazarlığı yaptı. Otoban köşesinde yayınlanan haberleriyle, analizleriyle otomotiv sektörünün nabzını tuttu. Mete Tansu, Türkiye'nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu Auto Ajans'ı kurdu. Türkiye'nin ilk haftalık gazetesi Oksijen'de köşe yazarlığı yapıyor.

İlgili Makaleler

Don`t copy text!