Türkiye’de 30. yılını kutluyor

Nissan, Türkiye pazarında 30’uncu yılını kutluyor. Nissan markası Türkiye distribütörlüğü resmi olarak 17 Aralık 1993 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Sicil (Eminönü) de tescil edilerek kuruldu. Ortaklık yapısı yüzde 60 Japon Sumitomo ve yüzde 40 BMC şeklinde gerçekleştirildi. Bu tarihten itibaren 25 adet NX Coupe, 50 adet Bluebird, 10 adet Altima, 550 adet B13 kodlu Sunny, 100 adet civarında NX Coupe ve 3 adet 200 SX gibi efsane modelin satışı gerçekleştirildi. Türkiye’ye yeni ticari unvanı ile ithal edilen ilk model Japonya’da üretilen ve 1994 model olan Nissan Sunny (Hatchback ve Sedan) 1.6 oldu. İlk parti Haydarpaşa Limanı’na 9 Ocak 1994 tarihinde 625 adet olarak indirildi.
2000 yılında Sumitomo grubu kalan yüzde 40’lık hisseyi de satın aldı ve şirketin ünvanı, bugünkü ünvanı da olan Nissan Otomotiv A.Ş. oldu. 1 Ekim 2015 tarihinde ise Nissan Global, Sumitomo’dan tüm Nissan Otomotiv hisselerini satın aldı. Bu tarihten itibaren Nissan Otomotiv, 1 Nisan 2022 tarihine kadar Nissan Global AMIO bölgesine bağlı olarak faaliyetini sürdürmüş olup, bu tarihten itibaren Nissan Avrupa’ya bağlandı. Nissan Türkiye’nin güçlü tarihi geçmişindeki en yüksek satış adedi 2017 yılında 34 bin 822 adetle gerçekleşti.
Nissan’ın globalde de 90’ıncı yılı olan 2023 senesi, yepyeni başarıları ve marka vizyonuna yapılan yatırımlarla dikkat çeken bir sene oldu. Nissan globalde de 90. Yılına özel gelecek vizyonunu sergileyen elektrikli konsept araçlarını tanıtmıştı. Nissan, 2030 yılına kadar Avrupa’da yüzde 100 tamamen elektrikli binek araç satışına ulaşma hedefine öncülük eden #EV36Zero ile tamamen elektrikli bir geleceğe doğru yolculuğunu hızlandırıyor.